Tattoo Oslo - Etterbehandling

Etterbehandling

Riktig etterbehandling er viktig for å sikre at din nye tatovering gror som den skal.

Les mer

Etterbehandling

Riktig etterbehandling er viktig for å sikre at din nye tatovering gror som den skal, og at det endelige resultatet blir bra. Siden du går med min kunst på huden din, forventer jeg at du tar godt vare på den. Jeg har opplevd at kunder har lagt ut Facebook-bilder av seg selv som svømmer i havet dagen etter en tatoveringsøkt, noe som er en fullstendig uakseptabel holdning.

De følgende rådene er basert på mine år med erfaring, rådføring med andre tatovører og de ulike måtene jeg selv har behandlet mine egne tatoveringer. Dersom du har spørsmål, oppsøk for all del ikke Internettforum for råd, men ta kontakt med en erfaren tatovør.

Det er opp til deg hvor bra tatoveringen kommer til å se ut når den er ferdig grodd. Les de følgende instruksene nøye, og følg dem når du kommer hjem.

  • Behold plasten på de 4 første timene. En ny tatovering avsondrer blod og pigment som du ikke ønsker å få på klær eller møbler. Å ta på en ny tatovering med skitne hender utgjør dessuten en infeksjonsrisiko.
  • Så snart plasten er fjernet, må du vaske tatoveringen flere ganger om dagen med antibakteriell såpe. Dette bør du fortsette med i 2–3 uker, helt til tatoveringen er ferdig grodd. Forsikre deg om at såpen er 100 % naturlig og ikke inneholder parfyme. Når du er på farten er baby wipes et godt alternativ for å vaske tatoveringen. Husk alltid å vaske hendene dine først!
  • De første 5 dagene må du smøre tatoveringen med etterbehandlingskrem etter vask. Dette er viktig for å holde huden myk så den ikke sprekker. En god etterbehandlingskrem gjør også at tatoveringen gror bedre. Spør på apoteket hvilke kremer de anbefaler for etterbehandling av tatoveringer. Selv bruker jeg Helosan eller Bepanthen.
  • Unngå å gå med trange klær, og ikke sov på tatoveringen.
  • Unngå å bade – både i klorvann, saltvann og badekar. Det går fint å dusje, så lenge du ikke dusjer for lenge eller i for varmt vann. Min forkjærlighet for lange dusjer ødela faktisk en av mine egne tatoveringer.
  • Ikke gå på treningssenter de 2 første ukene, siden de fleste treningssentre kryr av bakterier.
  • Mens tatoveringen gror, er solen din verste fiende. De 3 første ukene bør du unngå å utsette tatoveringen for direkte sollys, da det kan forstyrre helingsprosessen, gjøre skade på hud og pigment og gjøre at eventuell farge falmer. Bruk solkrem med høy faktor når du er ute. Selv når tatoveringen er ferdig grodd, abefaler jeg at du smører den med solkrem når den er utsatt for direkte sollys.

Jeg håper du forstår hvor viktig etterbehandling er. Jo bedre du tar vare på tatoveringen din, jo bedre vil det endelige resultatet bli!

 


 

Utstyr og sikkerhet

Sikkerhet først! Jeg har har sikkerhets- og hygienesertifikater fra Norge og Polen.

Jeg er en utstyrsnerd, og elsker å kjøpe nye maskiner og tilbehør for å gjøre arbeidet mitt bedre og mer effektivt. I dag bruker jeg den nye Inkjecta Nano filer V, som jeg fikk fra Australia før den kom for salg i Europa. Mitt foretrukne blekk er Organic Fusion INK, som har vært det beste på markedet i over 15 år, og INTENZE, som har et fantastisk utvalg av farger og fargesterkt, tykt blekk.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Last modification: tor 31 aug 2017
×